Alpha Lipoic Acid 300 mg 60 caps - Newton Everett със срок на годност 03.2021г

 • 33,50 лв.
 • 16,10 лв.


Бърза поръчка

Продуктът е със срок на годност до 03.2021г.

Мощен антиоксидант, неутрализиращ свободните радикали. Спомага при лечение и детоксикация на черния дроб и организма. Поддържа оптимални нива на инсулин,  контролира метаболизма и теглото. Допринася за преобразуване на въглехидратите, протеините и мазнините в енергия. За защитата очната лещата и ретина от дегенерация, облекчава симптомите на глаукома. Помага за усвояването на коензим Q10.

Състав: Алфа-липоева киселина 300мг.

Други съставки: соево масло, желатин, растителен глицерин, вода, слънчогледов лецитин, силициев диоксид, карамел, смесени токофероли, аскорбил палмитат. .Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема 1 капсула 1-2 пъти дневно с храната или според предписанието на лекар.

Опаковка: 60 капсули в контейнер.

Според изследователите от британския университет в Ливърпул тази хранителна добавка може да спаси хората от нежеланите килограми след приключване на програмата им за отслабване.

Проучването показва, че хранителната добавка алфа-липоева киселина може да „заключи” ползите от 6-месечната ви програма за отслабване, ако се приема след края на диетата.  

Гоинс казва: „Открихме, че приемът на алфа-липоева киселина при нормален режим на хранене удължава човешкия живот по същия начин както ако се спазва нискокалорична диета в продължение на 6 месеца.”

Алфа-липоева киселина: Мощен антиоксидант, който помага за неутрализиране на свободните радикали

• Спомага за по-ефективното действие на витамините C и E

• Силен антиоксидант, който се бори със свободните радикали

• Лесно се усвоява от храната и хранителните добавки

• Помага за увеличаване на глутатиона, който участва в детоксикацията на организма

• Използва се за лечение и детоксикация на черния дроб

• Предпазва от дегенерация на лещата и ретината на очите

• Помага за облекчаване на глаукома

Какво представлява алфа-липоевата киселина (ALA)?

Алфа-липоевата киселина е антиоксидант, който се използва широко в профилактиката на редица заболявания. Основната й функция е да увеличава производството на глутатион, което помага за освобождаване от токсичните вещества в черния дроб. Помага за неутрализиране на свободните радикали в нашия организъм и защитава клетките от увреждане. Свободният радикал е нестабилна молекула, която се опитва да открадне електрони от други молекули и така причинява увреждане. Тютюнопушенето, замърсяването на околната среда, изгорелите автомобилни  газове, пържените храни са някои от източниците на свободните радикали. Алфа-липоевата киселина лесно се абсорбира в кръвоносния поток и може да преминава през кръвно-мозъчната бариера.

Как действа алфа-липоевата киселина?

Списъкът със здравословните ползи от алфа-липоевата киселина е голям. Някои специалисти дори я определят като „съвършения антиоксидант”. Алфа-липоевата киселина би повлияла благотворно на всеки, но тя е по-полезна за хора с някои от следните здравословни състояния:

• Диабет или високи нива на кръвната захар

• Хора с високи стойности на холестерола

• Хора, страдащи от катаракта (в ранен стадий)

• Сърдечно-съдови проблеми като втвърдяване на артериите

Очевидно, двете най-големи ползи от допълнителния прием на алфа-липоева киселина са антиоксидантните й свойства и способността й да помага за увеличаване на нивата на глутатион, който играе важна роля за разграждането на токсичните вещества в черния дроб.

Защо да използваме алфа-липоева ?

Протекция срещу оксидативния стрес: Един от основните проблеми при болните от Захарен диабет е повишеният оксидативен стрес, свързан с повишено производство на свободни радикали. Тези свободни радикали циркулират в човешкия организъм и увреждат тъканите му. Тъй като при хората със захарен диабет е налице висока кръвна захар, те са подложени на по-голям оксидативен стрес, който е причина за усложненията на заболяването.

Антиоксидантите, като алфа-липоева киселина предотвратяват тъканните и органните увреждания, като неутрализират свободните радикали и намаляват оксидативният стрес. Алфа липоевата киселина е необичаен антиоксидант, поради възможността да действа както във водна, така и в мастна среда. Поради тези си качества тя лесно се абсорбира и транспортира до много органи и системи – мозък, черен дроб и периферни нерви, като преминава през липидно-белтъчната клетъчна мембрана и действа на клетъчно ниво. Когато алфа липоевата киселина се комбинира с други антиоксиданти, като Витамините С и Е, способността на организма да се бори със свободните радикали многократно нараства.

Алфа-липоевата киселина усилва ефекта на други важни антоиоксиданти като глутатион и коензим  Q 10, които играят ключова роля в борбата със стареенето и появата на хронични заболявания. Алфа-липоевата киселина в комбинация с Витамините от група В подпомагат производството на енергия в човешкият организъм, като превръщат белтъците, мазнините и въглехидратите от приетата храна в енергийни субстанции. ALA постига този ефект чрез протекция на митохондрийте. В тях се осъществява производството на енергия. Когато са защитени адекватно от оксидативният стрес те функционират правилно и организмът се обезпечава с достатъчно количество енергия.

Метаболитен синдром и захарен диабет: Алфа-липоевата киселина участва не само в поддържането на нормална кръвна захар, но подпомага и утилизацията на глюкозата в тъканите, подобрява инсулиновата чувствителност и ендотелната функция.

Приложението на алфа липоева киселина венозно повлиява  благоприятно повечето от компонентите на метаболитния синдром – понижава кръвното налягане и инсулиновата резистентност, подобрява липидния профил и намалява телесното тегло.

В едно проучване върху 36 болни с исхемична болест на сърцето приложението на алфа-липоева киселина и ацетил L карнитин е довело до понижаване на артериалното налягане и до подобрение на ендотелната функция на брахиалната артерия. Комбинираният прием на алфа липоева киселина и ацетил L карнитин се явява ефективна стратегия в борбата за поддържане на нормално кръвно налягане при пациенти с метаболитен синдром.

Друго клинично проучване отчита драматично подобряване на инсулиновата чувствителност при пациенти с наднормено тегло и захарен диабет тип 2. Положителният резултат е постигнат в много кратки срокове – в рамките само на 4 седмици. Това откритие е изключително важно за клиничната практика, защото инсулиновата резистентност стои в основата на захарния диабет тип 2.

Дори и при разгъната клинична картина на усложненията при захарен диабет тип 2, алфа-липоевата киселина предлага помощ. Участва успешно в лечението на диабетната невропатия-увреждане на периферните нерви в резултат на токсичното въздействие на високите кръвно-захарни нива. Диабетната полиневропатия се характеризира с тръпнене, парене и мравучкане, изразено най-вече в долните крайници.

Едно голямо рандомизирано, двойно сляпо плацебо контролирано проучване включващо 328 болни със захарен диабет тип 2 показва значително подобряване на симптомите на диабетната полиневропатия след интравенозно приложение на алфа липоева киселина. По късно се установи че и пероралният прием на медикамента дава положителен резултат. При пероралният прием ефектът е дозо зависим. Пероралната дозировка варира от 600 до 1800 мг. в зависимост от тежестта на симптомите.

Положителни ефекти върху зрнието: С напредване на възрастта нараства риска от катаракта. Тя настъпва в резултат на оксидативен стрес в лещата на окото. Алфа-липоевата киселина осъществява своя благоприятен ефект чрез повишаване на нивото на ензима глутатион пероксидаза.

Друга честа причина за загуба на зрението е глаукомата. При едно проучване при пациенти с откритоъгълна глаукома, които са приемали алфа-липоева киселина в доза 75 мг. 2 пъти дневно, или 150 мг. 1 път дневно се установи повишена зрителна острота и подобрение и на други параметри на зрението.

Комбинацията от алфа-липоева киселина и Витамин Е предпазва клетките на ретината от преждевременна смърт.

Невропротекция: Липоевата киселина преминава хемато-енцефалната бариера и достига до всички части на неврона. Експериментални данни показват ограничаване на мозъчните поражения след инсулт при интравенозното и приложение. При опитни животни при които е провокиран инсулт е установена 3 пъти по-голяма преживяемост в сравнение с контролната група. Част от защитният и ефект се дължи на регенерирането на мощният антиоксидант-глутатион. Установено е че при пациенти с инсулт глутатионът е силно намален в резултат на оксидативния стрес, съпътстващ това състояние.

Много добри резултати се постигат с алфа-липоева киселина при лечение на болестта на Алцхаймер. Този ефект се дължи на повишена продукция на ацетилхолин - невротрансмитер, който е в дефицитно състояние при страдащите от тази коварна болест.

Алфа-липоевата киселина подобрява здравословното състояние на болните от множествена склероза, чрез намаляване на активността на автоимунния процес.

Запазване на костна плътност: Алфа-липоевата киселина предотвратява костната загуба, чрез потискане  на синтеза на остеокластите . Остеокластите са клетки, които участват в разграждането на костта. Освен това алфа-липоевата киселина потиска проинфламаторния простагландин Е 2 и инфламаторния цитокин тумор некротизиращ фактнор алфа и по този начин предотвратява инфламаторно обусловената костна загуба.

Благодарение на тези резултати от предварителните проучвания се очаква алфа-липоевата киселина да се използва широко в лечението на остеопорозата и дегенеративно обусловените костни заболявания.

Свързване и извеждане на тежките метали от организма: Алфа-липоевата киселина предпазва нашият организъм от вредното действие на тежките метали, които попадат в него с храната, или от околната среда. Този мултифункционален медикамент свързва опасните вещества, като арсеник,кадмий, живак и олово, инактивира ги и по този начин улеснява извеждането им от организма. В едно проучване върху експериментални животни се установи, че алфа-липоевата киселина предпазва от арсеново отравяне, осигурява протекция на черния дроб при експозиция на кадмий и предпазва деликатната нервна система от вредното въздействие на живака.

Превенция на мигрената: Предварителни данни показват, че алфа-липоевата киселина е надеждно средство за борба с мигрената.  Пациентите, които са приемали 600 мг. липоева киселина ежедневно в продължение на 3 месеца по рядко са получавали мигренозни пристъпи и силата на главоболието по време на пристъп е било по-слабо.

Подържане на здрава кожа: В едно проучване, в което са участвали 33 жени на средна възраст 54 г. се установи че ежедневното използване на крем, който съдържа 5% липоева киселина в продължение на 3 месеца е намалило значително неравностите по кожата, както и степента на фотостареенето.

Намаляване на теглото и регулиране обмната на вещвствата: Липоевата киселина е важен кофактор за масивите от митохондриална ензими, които произвеждат енергия от мазнините и въглехидратите. По-високите нива на ALA в митохондриите подобрява технята метаболитна ефективност. Високи дози липоева киселина – 1800 мг на ден – водят до намаляване на до 2 тегловни процента сред затлъстелите хора, предимно поради про-метаболитния си ефект. ALA не е одобрен в САЩ за лечение на затлъстяване.

Алфа-липоевата киселина оказва липотропно действие и ускорява изгарянето на мастните киселини. Намалява нивото на холестерол и кръвна захар и увеличава концентрацията на гликоген в черния дроб. Киселината подобрява функциите на черния дроб и го защитава от въздействието на екзогенни и ендогенни увреждащи фактори. Съвместно с други антиоксиданти се прилага при вродени хемолитични анемии – сърповидно-клетъчна, таласемия и др.

Рециклира други антиоксиданти: Една от първите ползи на липоевата киселина е способността й да помага за предотвратяване на скорбут. Впоследствие е доказано, че ALA оказва този ефект, като помага за рециклиране на витамин С. Липоевата киселина е определена като „антиоксидант за антиоксиданти,“ поради способността й да рециклира глутатион, един от най-мощните антиоксиданти тъканите.

Играе ролята на противоотрова: Участвайки активно в метаболитните процеси, алфа-липоевата киселина оказва детоксикиращо действие. Киселината изпълнява ролята на антидот при интоксикация с живачни соли, акриламид и олово. Намалява страничните ефекти на някои лекарствени средства (цисплатин, гентамицин, амикацин) и се използва при септичен шок, вирусен хепатит C и недостатъчно кръвооросяване на мозъка.

Какави са ползите от употребата на алфа-липоева киселина?

 • Намаляване на оксидативния стрес в организма, благодарение на мощната антиоксидантна активност.
 • Подобряване на някои от компонентите на метаболитния синдром.
 • Понижава кръвното налягане.
 • Намалява инсулиновата резистентност
 • Подобрява липидния профил.
 • Намалява телесното тегло
 • Подобрява инсулиновата чувствителност.
 • Намалява тежестта на диабетната полиневропатия.
 • Предпазва от появата на катаракта.
 • Подобрява зрителните параметри при глаукома.
 • При болни с Ретинитис пигментоза предпазва клетките на ретината от преждевременна смърт в комбинация с Витамин Е.
 • Намалява увреждането на мозъка след прекаран инсулт.
 • Намалява загубата на костно вещество благодарение на противовъзпалителните си свойства.
 • Отстранява тежките метали от организма.
 • Намалява честотата и тежестта на пристъпите при мигрена.
 • Подобрява структурата и тежестта на кожата.

Странични ефекти от алфа-липоевата киселина:

Алфа-липоевата киселина няма почти никакви странични ефекти. Препоръчителната дневна доза е 300mg. Понякога алфа-липоевата киселина може да има леко отпускащо действие и да подобри усещането за здравословното състояниe. 

Бележка: Ако сте диабетик, бременна или кърмачка, консултирайте се с вашия лекар, преди да използвате продукта.

Произход: САЩ

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър

Етикети: newton, everett, ala, alpha, lipoic, acid, алфа, липоева, киселина, антиоксидант, детоксикация, метаболизъм,